Ja se antaa mahdollisuuden Eintrachtille

Saksan jalkapallo on lakannut sanelemasta taktisia suuntauksia. Jürgen Klopp, jolla on aikaisemmin ollut gegenpress. Monet jalkapallo-geeksit valittavat useimpien saksalaisten joukkueiden yksitoikkoisuutta ja samankaltaisuutta. Jos Espanjassa jopa pöydän alareunan tiimi asettaa Barçalle oman tyylinsä ja filosofiansa, niin suurempi määrä Bundesliga-otteluita kehittyy vastaavan skenaarion mukaan.

Ja se antaa mahdollisuuden Eintrachtille tällaisille valmennusryhmille. Niko Kovacsin tiimi on kolmannella sijalla ja taistelee varmasti Euroopan kuppeja vastaan. Eintracht on tyypillisin tiimi, joka sopii saksalaisen järjestelmän puitteisiin. Esimerkiksi Saksan liigan suuntaukset ovat hyvin nähtävissä, sekä ongelmat, joita joukkueet kohtaavat tällaisen pelin järjestämisessä.

1) Lehdistö – Saksan jalkapallon pääpiirre

Saksassa paine on todella paras kaikista, se voidaan jäljittää toisin kuin Baijerin ottelut Mestarien liigassa. Esimerkiksi Besiktas yritti pelata korkealla puolustuksella ennen poistamista, mutta se oli vain naurettavaa. Suurin osa joukkueista, jotka nyt pystyvät luomaan ongelmia Münchenin hyökkäyksen ensimmäisessä vaiheessa, ovat Saksassa.

Joulukuussa Eintracht hävisi Heinkes-joukkueen 0: 1. Mutta tämä voitto saavutettiin enemmän yksilöllisen taidon avulla. Niko Kovacs, joka muuten kuuluu “Baijeriin”, organisoi erittäin asiantuntevasti paineen – “Baijeri” koki suuria ongelmia rakentamisen aikana.

“Eintracht” – 3. sija Bundesligassa. Baijerin entisen pelaajan valokuva: TZ

Kaikki Baijerin pelaajat puretaan tai niiden siirtolinjat ohjataan Frankfurtin pelaajilta.

3-4-2-1- tai 3-1-4-2-hybridijärjestelmä on täydellinen tällaiselle jalkapallolle. Kovacsin hyökkäyslinjan pelaajat suorittavat hyvin liikkuvia rooleja ja eivät ole sidottuja tiettyyn kentän osaan, he pystyvät auttamaan paineessa sekä sivuilla että keskellä. Lisäksi sivusuojien korkea sijainti on myös tärkeä ominaisuus korkealla paineella.