Siitä lähtien kuusitoista nuorta jalkapalloilijaa on voittanut palkintoja

Vuonna 2003 Tuttosport-julkaisun johtajalla oli ajatus perustaa palkinto Euroopan parhaalle nuorelle jalkapalloilijalle, joka palkitaan vuosittain. Jotta voittaisi se, pelaajan on täytettävä vain kaksi perustekijää – ei saa olla yli 21 vuotta ja kilpailla yhdessä Euroopan mestaruuskilpailujen huippuyksiköistä. Lahjakkuuden ja erottua ikäisensä taustasta on kultaisen pojan voittaminen.

Siitä lähtien kuusitoista nuorta jalkapalloilijaa on voittanut palkintoja. Viimeksi muutama päivä sitten oli hollantilainen Mathys de Ligt Ajaxista, mutta nyt se ei ole hänestä, vaan kaikista viidestätoista edeltäjistään. Ketä he ovat, missä he sitten pelasivat ja mitkä tiimivärit he suojaavat nyt, mitä he ovat saavuttaneet ja niin edelleen – puhutaan tästä kaikesta.

2003 – Rafael VAN DER HAART

Golden Boyin ensimmäinen voittaja oli hollantilainen keskikenttäpelaaja Rafael van der Vaart, joka puolustui tuolloin, kuten nykyään de Ligt, “Ajax” -värit. Tullosportin palkinnon saamisen aikana van der Vaartia pidettiin todellakin yhtenä Euroopan tärkeimmistä jalkapallotähdistä, mikä houkuttelee kiinnostusta useiden huippuklubien henkilöstä.

Nuoret kyvyt. Mikä teki 15 Golden Boy -palkinnon voittajaa

Tämän seurauksena Rafa onnistui yleisesti hyvällä uralla, jonka aikana hän soitti Saksassa, Englannissa ja Espanjassa. Van der Vaartilla oli kaksi vuodenaikaa Real Madridissa, mutta ne eivät olleet parasta aikaa Madridin joukkueelle, joka ei tuonut vakavia palkintoja Hollannin keskikenttäpelaajan tiedostoon. Ei niin kauan sitten, van der Vaart “laittaa kenkänsä kynsiin”, ja FootballHD omisti hänet jännittävään uraan, jossa oli paikka voittaa köyhyyttä, jossa hän kasvoi ja kasvatti, ja menettää vammoja, erikoismateriaalia.

2004 – Wayne RUNIE

Englantilainen tuskin tarvitsee lisää ideoita. Rooney sai Golden Boy -palkinnon 19-vuotiaana, kun hän oli jo Manchester Unitedin jalkapalloilija, jossa hän muutti juuri kesänsiirto-ikkunan viimeiseen päivään vuonna 2004.