Pittsburgh tasoitti sarjan Tampa, Crosbyn päättämässä ylityössä

Perjantaina avautuneen voiton jälkeen Tampa Bay 3: 1, jota hallinnoi tšekkiläinen eteenpäin Ondřej Palát kahden pisteen tasapainossa (1 + 1), jääkiekkoilijat Pittsburgh jätettiin kotiin maanantaina sattumalta. He ryntäsivät vastustajaan avautuvasta härkästä ja kehittivät nopeasti kahden tavoitteen.

Molemmilla joukkueilla oli pelikohdat ottelussa. Pingviinit jatkavat panostusta Matt Murraylle kokeneen Mark-André Fleuryn paikalla, ja asiakkailla ei ole lainkaan valinnanvaraa Ben Bishopin loukkaantumisten vuoksi ja 21-vuotiaan venäläinen kasvattaja Andrei Vasilevsky. Mutta esittely ei sujunut hyvin.

Matt Cullen oli ensimmäinen 5. minuutilla, kun hän löi vapaata kiekkoa Eric Fehrin edellisen yrityksen jälkeen. Toisen kerran piste siirtyi 10: een.minuutti sen jälkeen, kun Nick Bonino iski Andrei Sustraa etupuolella laukauksen jälkeen, ja heijastunut toisen aallon kiekko lähetti Phil Kesselin verkkoon.

Mutta Tampa onnistui vielä saamaan Anton Stralmanin takaisin kolmanneksi Jonathan Drouin. Entinen puolustaja palasi Lightningiin kahden kuukauden tauon jälkeen, jolloin hän sai vahinkoa, ja hyötyi Jonathan Marchessaultin suuresta risteyksestä 17. minuutilla. Klo 2: 2: n tila muuttui klo 19.10 ja tärkeän osuman kirjoittaja oli lahjakas Drouin. Täynnä voimaa pian palattuaan rangaistuspenkistä hän lensi hyökkäävälle vyöhykkeelle oikealla puolellaan ja onnistui onnistuneella laukauksella ympyrän takana Murryn kaukaisella sauvalla.On kuitenkin syytä mainita 31. minuutin toiminta, kun Jevgeni Malkin julkaisi Sidney Crosbyn paljastuneen portin edessä. Vieraileva Vasilevsky oli kuitenkin loistava loukkuun. Kolmannella kaudella kaksi pelaajaa yhtyi jälleen ja venäläinen maalivahti onnistui jälleen, kun hän koputti Crosbyn lopun oikealta kädeltään. Hän uhkasi myös Tampaa, mutta Alex Killorn jäi pitkin Pittsburghin portin yläporttia. Kanadan tähti lopetti hänen kahdeksan pelin odottamaan maalintekijää pudotuspelissä, kun Bryan Rustin kulkua oli tullut.Sarja siirtyy Tampaan, jossa tšekit Palát (21:38, -1, 1 ammuttiin) Šustrin kanssa (16:02, -1, 1 ammuttu), 1: 1 sovittelulla.