Oletko koskaan miettinyt, miksi La Ligan paras maalintekijä voittaa Pichichin?

Moreno syntyi Casco Viejon Bilbaossa, toukokuussa 1892. Hänen isänsä oli asianajaja, joka toimi myös kaupungin pormestarina ja hänen äitinsä oli kuuluisa kuuluisa kirjailija Miguel de Unamuno. Jalkapallo oli Bilbaínosille tuolloin vielä uutuus, mutta nuori putosi hullusti rakastumaan uuteen peliin.

Hänen varakas, tunnettu perhe yritti ohjata häntä pois urheilusta ja kohti koulutusta, mutta akateemisen elämän elämä ei ollut Rafaelille. Hänen kouluopettajansa taistelivat hillitsemään häntä ja hänen setänsä, pappi, jopa piti häntä “surkeana, kohtuuttomana ja häiritsevänä”. Hän meni yliopistoon opiskelemaan oikeutta, mutta putosi, kun hän ei läpäissyt yhden tentin Bet 365 ensimmäisen vuoden aikana.Jalkapallo oli hänen tärkein prioriteettinsa. Miksi italialainen jalkapallo ei ole järkevää englannin kielellä Lue lisää

On olemassa useita teorioita hänen ikonisen lempinimensä alkuperästä, päättymisajasta, joka viittaa hänen vähäiseen kasvuunsa ja karkeasti kääntää “pienen ankka”. Jotkut uskovat sen tulleen veljensä Raimundon johdosta, kun taas toiset luottoivat vanhempia lapsia Casco Viejo, paikallinen lehdistö, San Mamésin fanit tai hänen Athletic-tiiminsä.

Hänen lempinimensä lähde voi olla mysteeri, mutta tiedämme, että Pichichi oli jalkapalloilija. Aikana, jolloin urheilu oli julma, tämä nuori mies, joka seisoi vain 5 metrin korkeudella, oli kaupungin eulogizing hänen tavoitteensa kykyä. Hänen joukkuetoverinsa Seve Zuazo sanoi, että Pichichi olisi vain menossa eteenpäin, kun hän sai pallon – “ei koskaan puolelle eikä koskaan kohti omaa tavoitettaan”.Huolimatta siitä, että hänellä oli korkeus, sisäpuoli vasemmalla puolella oli fantastinen ilmassa; hänen ainoa tavoite Espanjalle olisi peräisin otsikosta.

Hänen serkkunsa, Alfonso Moreno, kirjoitti: ”Hänellä on poikkeuksellinen kyky päätä palloa, etenkin joukkoesityksissä. Ennen kaikkea hän juoksee paremmin kuin kukaan ja menee piki pään toiselle puolelle, kun pallo pysähtyy jalkoihin ja ilman, että kukaan ottaisi häneltä, kunnes hän on saavuttanut nero-tavoitteensa. Kun asiat menevät Magyar Bet365 huonosti joukkueelle, väkijoukko odottaa Pichichin korjaavan tilanteen. ”

Pichichi allekirjoitti Athleticin teini-ikäisenä vuonna 1911 ja teki ensimmäisen kilpailutavoitteen klubille Real Madridia vastaan ​​puoliksi Copa del Reyn lopullinen vuonna 1913. Athletic voitti 3-0, ja Pichichi pisteytti vain kaksi minuuttia ottelussa.Hänen seuraava suuri esitys tuli samana vuonna elokuussa, kun hän teki ensimmäisen tavoitteen Athleticin uudessa, tarkoitukseen rakennetussa San Mamés -stadionissa 1-1 piirissä paikallisia kilpailijoita Racing Club de Irúnia vastaan. Peli oli osa kolmionmuotoista turnausta, johon osallistui myös Shepherd’s Bush FC, joka voitti molemmat baskilaista puolta.

Pichichi, helposti tunnistettavissa valkoisen bandanan ansiosta, jonka hän oli voittanut ottelussa pallojen ompeleminen tuli ilmiö lähivuosien aikana. Hän johti Athleticia neljään Copa del Reyn palkintoon – jopa pisteytyksellä Espanyolia vastaan ​​1915 lopullisessa – ja viidessä Campeonato Regional Vizcaínon nimessä. Hänellä ei ollut mahdollisuutta pelata La Ligassa, koska sitä ei ollut perustettu vuoteen 1928 saakka, mutta hän onnistui voittamaan 200 maalia Athleticille, hänen ainoalle klubilleen.Pelaaja, jota kutsutaan nimellä “el Rey del Shoot” (Strike King), oli tietysti siirto-kohde eri englantilaisille seuroille, mutta hän ei ollut kiinnostunut poistumaan Bilbaosta. Facebook Twitter Pinterest Pichichi (pitelee palloa) Athletic-tiimikavereidensa joukossa voitettuaan Copa del Reyn vuonna 1914. Valokuva: Marca / Offside

Pichichi pelasi myös ensimmäistä Espanjan kansallista puolta, joka perustettiin kilpailla 1920-olympialaisissa. Muuten hän pelasi maalivahti Ricardo Zamoraa – Zamora Trophysta – peleissä. Hän ei ollut hänen tavanomainen omaperäinen itsensä Antwerpenissä, mutta onnistui voittamaan Espanjan 3-1 voiton Alankomaissa, koska he saivat hopeaa, parhaan suorituskyvyn peleissä, kunnes he voittivat turnauksen Barcelonassa vuonna 1992.Pichichin koko kansainvälinen ura lisäsi kuukauden aikana enintään viisi peliä; hän oli jäänyt eläkkeelle, kun Espanja pelasi toista kansainvälistä ottelua.

Pichichi ei koskaan suostunut valokeilaan. Hän palasi kuuluisuuteen ja ihailuun, joka tuli sen haittapuoliksi uransa päättyessä. Hänet syytettiin siitä, että hänellä oli ylimitoitettu ego; hänen joukkuetoverinsa eivät aina hyväksy hänen julkkis-asemaansa ja jopa hänen serkkunsa myönsi, että hän “toisinaan pelaa yksilönä ja menettää näkymänsä joukkueelle”. Kun hänen tähti alkoi heiketä olympialaisten jälkeen, San Mamésin fanit syyttivät nopeasti ylimielisyyttään ja turhuuttaan tappioistaan. Jotkut kannattajat jopa käänsivät selkänsä häneen, kun hän sai pallon ja lauloi eläkkeelle.Hänen uransa oli päättynyt, mutta hän ei koskaan menettänyt rakkauttaan peliin. Pichichi päätti jäädä jalkapalloon osallistumalla erotuomariksi, jopa tekemällä debyyttinsä San Mamésissa. Hän päätti nopeasti, että tuomaristo ei ollut yhtä jännittävää kuin pelaaminen. Euroopan kummallisen kylän jalkapalloseuran epätodennäköinen nousu ja lasku Lue lisää

1. maaliskuuta 1922, vain muutama kuukausi ennen 30. syntymäpäiväänsä, Pichichi’s elämä lyheni. Hän oli luultavasti luopunut äkillisestä lavantaudista, joka tuotiin syömällä saastuneita ostereita, vaikka hänen perheensä myöhemmin myönsi, että hänen kuolemansa oli aiheuttanut “elävä elämä reunalla”. Pichichi jätti vaimonsa ja tyttärensä ja kaupungin surun alla.Fanit, jotka olivat tehneet hänet viimeisten vuosiensa aikana pelaajana, tuhoutuivat hänen kuolemastaan.

Kunnianosoituksena Athletic tilasi Pichichin rintakuvan heidän stadionille vuonna 1926. ensimmäistä kertaa vierailevien seurojen päälliköitä pyydetään asettamaan kukkakimppu patsasaan. Uuden San Mamésin rakentamisen jälkeen vuonna 2013 rintakuva sijoitettiin pelaajan tunnelin sisäänkäynnillä, jossa perinteet kukkien tarjonnasta säilyvät edelleen.

1950-luvulla Marcan toimittajat loivat kaksi palkintoa erinomaiset leikkitulokset La Ligassa: yksi maalintekijälle, jolla on alhaisimmat tavoitteet-peli-suhde, ja toinen pelaaja, joka teki eniten tavoitteita. Pichichi-pokaalin ensimmäinen voittaja oli 1952-53 kauden toinen urheilullinen legenda, Telmo Zarra.Monet upeat jalkapalloilijat ovat voittaneet kunnian – Hugo Sánchez, Alfredo Di Stéfano, Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi – mutta palkinnon nimi pysyy muuttumattomana: Trofeo Pichichi.