Ehkä Englannin epäsuosittu klubi asuu täällä

Ehkä Englannin epäsuosittu klubi asuu täällä. Kymmenen vuotta sitten tuomioistuimen päätös velvoitti Wimbledonin hyvästelemään sen historiasta ja siirtymään Lontoosta Pohjois-Amerikan tyyliin Milton Keynesin teolliseen kaupunkiin (kaikki tämän tarinan yksityiskohdat ovat täällä). Queen Elizabeth II vieraili Stadium MK: n avajaisissa, muotoilun on laatinut kaikkein arvovaltaisin yritys, jolla on erinomainen ansioluettelo (Arsenalin stadion, New Wembley, New York Yankees Baseball Stadium ja monet muut suuret projektit). Kauden loppuun saakka stadionin kapasiteettia tulisi kasvattaa 32 000: een, ja tulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa toinen vyöhyke, jonka jälkeen 45 000 katsojaa voi samanaikaisesti majoittaa Stadium MK: ssa. Mutta riippumatta siitä, kuinka suuri, mukava ja moderni tämä areena olisi, se kestää kauan ennen kuin se lakkaa symbolisoimasta kapitalististen ideoiden hyökkäystä kodikkaaseen englantilaisen jalkapallon maailmaan.

Mielenkiintoinen tosiasia: Tunnettu ruotsalainen IKEA maksoi merkittävän osan arenan rakentamisen kustannuksista.

Kätevin stadion
Qassam-stadion

Löytyi: 2001
Klubi: Oxford (D4)
Kapasiteetti: 12 500

English Bog Stadium Kulttuurikuva: Getty Images
Aikaa, joka on nimetty Oxfordin entisen omistajan mukaan, voidaan käyttää paitsi jalkapallo- ja rugby-otteluissa myös konserteissa, mutta myös suurten ihmisryhmien auttamiseen hätätilanteissa. Niinpä vuonna 2007 avattiin erityinen turvakoti evakuoitujen asukkaiden stadionille lähellä sijaitsevan Abingdonin (Oxfordshiren) asukkaille, joita tulva vaikutti. Lisäksi stadionia voidaan käyttää Lontoon evakuoinnin yhteydessä.

Mielenkiintoinen tosiasia: Oxfordin tiisimies on härkä (englanniksi ”ox”). Pronssinen härkäpatsa, joka on asennettu sisäänkäynnille, kärsi kaksi vuotta sitten vandaaleista, jotka maalivat sen vaaleanpunaiseksi.