Muutamaa kuukautta myöhemmin valmentajille tuli selväksi

Kun menestys saavutettiin, Dortmund-klubilla oli mahdollisuus laittaa kunnolliset määrät yhdelle tai toiselle pelaajalle, jonka hän piti, ja Jürgen Klopp turvautui yhä vähemmän nuorten pelaajien apuun, paitsi ehkä Eric Durma.

Thomas Tuchel palasi kuitenkin alkuperään ja yrittää esitellä klubin nuorisoakatemioiden opiskelijat peliin. Tällä kaudella kaksi Dortmundin jalkapalloilijaa, jotka olivat alle 18-vuotiaita, debytoi Bundesligassa. Talvisessa siirtoikkunassa Borussia palautti Manchester Unitedin. Adnan Yanuzai, joka ei todistanut itseään, myi Jonas Hoffmanin Mönchengladbachin nimekarsalle eikä korvannut tappioita. Miksi käyttää rahaa, kun laatikoissa on timantteja kaiutusta odottamassa.

Christian Pulisic
Tämä kroatialaisella sukunimellä varustettu nuori mies on todella kotoisin Amerikan yhdysvalloista ja pääsi Dortmund Borussia -järjestelmään todistaen olevansa hyvä Yhdysvaltojen juniorijoukkueen peleissä. Hieman yli vuosi sitten Christian ja hänen koko perheensä muuttivat Saksaan pelaamaan Borussia-joukkueessa 17-vuotiaana. Muutamaa kuukautta myöhemmin valmentajille tuli selväksi, että Pulisic ylitti tämän tason, ja lähetti siksi hänet ryhmään 19-vuotiaana.

Syksyllä Pulisic matkusti 17-vuotiaana Yhdysvaltain maajoukkueen kanssa maailmancupiin, pelasi kaikki ottelut kelloista kelloihin, teki maalin ja herätti Thomas Tuchelin huomion. Christian meni jo talviharjoitteluleirille Borussian pääjoukkueen kanssa ja osallistui kolmeen ystävälliseen otteluun, ja teki kaksi maalia. Joten Pulisicia muistetaan koko elämästään tammikuussa, harjoitusleirin jälkeen, Thomas Tuchel vapautti hänet tilalle virallisessa Bundesliga-ottelussa Ingolstadtia vastaan. Ja Christian aloitti vaikeimman pelin Bayerin kanssa lähtökokoonpanossa.