On olemassa kolme tarjousta, joita ei koskaan unohdeta

Näin ei ole aina ollut. 1900-luvun lopulla Sevilla haudattiin velaksi, kasvustettiin toiseen divisioonaan ja valmisteltiin myymään kuuluisa Ramon Sanchez Pizjuan. Jäi vain kerätä pieniä asioita ja siirtyä muukalaiselle olympiastadionille.

Mutta 2000-luku osoittautui rauhallisemmaksi: joukkue voitti Espanjan Cupin, Euroopan ja Espanjan Super Cupin ja alkoi myös hallita Europa League -tapahtumaa, jonka se on voittanut viisi kertaa vuodesta 2007.

Vahva jalkapallokentällä, voittamaton yli. Kuinka Sevillasta tuli viisain klubi Euroopassa

Kun nykyinen presidentti Jose Castro liittyi juuri klubiin, vuoden budjetti oli 18 miljoonaa euroa. Nyt puhumme hänen toimistossaan ollessa täynnä suurikokoisia kuohuviinejä. Ei ilman voimassaoloa José ilmoittaa, että Sevillan budjetti on noussut 212 miljoonaan euroon. Miten? “Hyvä organisaatio on kentällä ja sen ulkopuolella.”

Panos oli yleinen, mutta urheilujohtaja auttoi joukkuetta pysymään pinnalla 20 vuotta sitten. Pohjimmiltaan tämä asema oli Monchi.
Sevillalla on monia menestystarinoita. Jotkut (Ivan Rakitic, Julio Baptista, Clement Langle) ostettiin halvalla ja myytiin kohtuuttomiin hintoihin. Muut hankittiin uransa parhaina vuosina (Luis Fabiano, Carlos Bakka ja Frederic Canute).

On olemassa kolme tarjousta, joita ei koskaan unohdeta.

Ensimmäinen aloitti koko ohjelman: Jose Antonio Reyesin myynti Arsenalille vuonna 2004. Fanit pitivät hänen lähtöään vihamielisesti, mutta tämä oli ainoa tapa käsitellä velkoja: “Kaikista veloista ei ollut mahdollista päästä eroon, mutta panos oli merkittävä”, sanoo Jose Maria. Cruz johtokunnasta.

Toinen kunnioitettu Monchi. Kesällä 2003 Sevilla lähetti partionsa Yhdysvaltain U-20 mestaruuteen. Kukaan muu eurooppalainen ei vaivautunut tulemaan, ja partiolainen otti nopeasti yhteyttä Monchiin vaahtoamalla suussa todistaakseen tietyn Dani Alvesin kiistatta kykyä. Togo ostetaan ja myydään pian Barcelonaan. Nyt hänellä on yli 40 palkintoa.