Toimii itsevarmasti paineen alaisena

Viimeaikaisten erittäin hankaiden siirtoikkunoiden ostojen valossa kotimaan seurojen olisi erittäin suositeltavaa tarkastella vähemmän tutkittuja siirtomarkkinoita.

Joten tietoisuudeksi eräänlainen opas muutama viikko sitten päättyneestä Suomen mestaruudesta, mielenkiintoisimpien hahmojensa kautta.

Rasmus Schuller
Kerho: HIK
Ikä: 18.6.1991 (24-vuotias)
Asema: puolustava keskikenttäpelaaja

Vahvuudet: sitkeys, pelin hallinta keskikentällä, aktiivinen valinta, keskipitkät ja pitkät avut, kyky terävöittää peliä
Kustannukset: 340 000 euroa.

Tämä hahmo on tuttu niille, jotka tarkkailivat tarkasti Krasnodarin ja Suomen HIK: n ylä- ja alamäkiä Europa-sarjan karsintakierroksella tällä kaudella. Schuller pelasi molemmat kokoukset “härkiä” vastaan, joissa hän osoitti korkeinta tasoaan. Kauden tulosten mukaan (Suomen mestaruuskilpailu järjestetään kevät-syksyjärjestelmän mukaan) HIK otti taulukon kolmannen sijan, ja 24-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta tuli liigassa paras pelaaja InStat Football (tilastoja tarjoava yritys) mukaan.

Rasmus liikkuu kentän koko leveydellä ja valitsee paikan oikein. Toimii itsevarmasti paineen alaisena. Tekee päätökset nopeasti. Se on korkealaatuinen, sekä keskipitkä että pitkä. Se eroaa kyvystä johtaa joukkueen peliä – se tekee keskimäärin noin 80 apua per peli. Kamppailulajeissa epävakaa – hänen tilillään 63% kaksintaisteluista voitti alla. Varustettu taktisella lukutaitolla. Se on erittäin tehokas siirtymisessä puolustukseen, kun poimitaan pallo 64% tapauksista.

Tällainen sitkeä pelaaja keskellä kenttää on hyödyllinen monille RFPL-seuroille. Esimerkiksi Moskovan Lokomotiv, johon kuuluu tarpeeksi pelaajia, jotka voivat täyttää aukon perusvyöhykkeellä useita otteluita varten. Tässä ovat Shishkin, Mikhalik ja Fernandes pelaavat harvoin, ja siellä on Alberto Zapater, josta kaikki ovat unohtaneet. Pohjimmiltaan keskimmäinen nyrkki muodostaa Tarasov-N’Ding -parin.