Tuttosportin asiantuntijat ovat arvioineet Barcelonan

Kolmetoista vuoden ajan Manchester Unitedissa Rooney muuttui yhdeksi modernin jalkapallon parhaista jalkapalloilijoista, ja hänestä tuli Manknunian joukkueen historian paras maalintekijä. Rooney-uran merkittävimmät palkinnot olivat viisi Englannin mestarin mestaruutta sekä voitto Mestarien liigassa 2007/2008 kaudella. Lisäksi Wayne, jolla on 53 tavoitetta, on Englannin maajoukkueen historian paras maalintekijä. Kesällä 2017 Rooney palasi kotiinsa Evertoniin, mutta kauden jälkeen hän meni valloittamaan Amerikkaa, jossa hän liittyi DC Unitediin tähän päivään asti ja jatkoi uraansa 33-vuotiaana.

2005 – Lionel Messi

Tuttosportin asiantuntijat ovat arvioineet Barcelonan nuoren miehen upeita kykyjä niiden ansioiden mukaan vuonna 2005, jolloin nuori Lionel oli vain 18-vuotias. Kuitenkin tuskin kukaan ei voinut ennustaa, että Messi toimittaa niin paljon huipuja, joista kaikki on hyvin tiedossa.

Nuoret kyvyt. Mikä teki 15 Golden Boy -palkinnon voittajaa

Luettele kaikki Messin voitot ja saavutukset tuskin sen arvoista. Riittää vain mainita, että hänen tililläan on viisi “Golden Balls” – korkein yksittäinen palkinto nykymaailman jalkapallossa. On myös mielenkiintoista, että vuodesta 2005 lähtien Messi-klubin urakehityksessä ei ole tapahtunut mitään muutosta – niin sitten ja nyt hän on edelleen Barcelonan pelaaja. Totta, hän oli vain yksi lupaavista nuorista “keinoista”, ja nyt sitä pidetään yhtenä klubin historian suurimmista toimijoista.

2006 – Cesc Fabregas

Ensimmäinen espanjalainen, joka voitti Golden Boy, oli keskikenttäpelaaja Lontoon Arsenal Cesc Fabregasin aikaan. Klo 19, tämä pelaaja pystyi näyttämään riittävän hyvin yhden englantilaisen jättiläisen pääryhmässä, jota Tuttosportin analyytikot kunnioittivat.

Nuoret kyvyt. Mikä teki 15 Golden Boy -palkinnon voittajaa