Kaunis peli 2.0: miten Fifa 17 opetti todellista jalkapalloa oppitunniksi

Tänä vuonna järjestettiin Fifa-jalkapalloturnaus, johon ei kuulunut Superstar-pelaajia tai joukkueita maailmanlaajuisesta urheilusta; itse asiassa ei ollut pikiä eikä palloa.

Näistä haitoista huolimatta finaalin suorana lähetyksenä esiintyi yli 100 maassa noin 5 miljoonaan yleisöön ja sai 40 miljoonaa kommenttia Facebookissa ja Twitterissä. Näin urheilun menestys mitataan nykyään.

Tapahtuma oli Fifa Interactive World Cup, joka on vuosittainen sähköinen urheilukilpailu, jossa esitellään maailman parhaita pelaajia, jotka kilpailevat monen miljoonan Fifa-tietokonepelien sarjassa.Yhä useammille faneille nämä teini-ikäiset ja 20-kertaiset tietoverkkourheilijat ovat uusi kansainvälinen jalkapallo, joka takaa oman tuottoisan sponsoroinnin ja houkuttelee valtavasti katsojia virallisiin kanaviinsa YouTubessa ja Twitchissä. .

Yli tusinaa suurta klubia eri puolilla maailmaa, mukaan lukien West Ham ja Manchester City, on nyt palkannut Fifa-pelaajia edustamaan heitä e-urheilukilpailuissa ja tämän todellisten ja virtuaalisten urheilulajien välistä hämärtymistä on jotain julkaisija Electronic Arts on erittäin innokas edistämään.

Fifa-sarja on pyrkinyt toistamaan jokaisen ammatillisen pelin puolen, kun se perustettiin vuonna 1993, ja se lupaa kansainvälisiä puolia ja klubeja kaikkialla maailmassa käyttää pelaajien nimiä ja stadioneja.Facebook Twitter Pinterest Miten he eivät varmasti tehneet Fifaa 17

Tässä kuussa myöhemmin ilmestyvä Fifa 17 sisältää yli 650 sivua 30 liigasta, ja satoja avaintoimijoita on skannattu digitaalisesti HD-yksityiskohtaisesti varmistaa tarkat kasvojen samankaltaisuudet. Se on prosessi, joka on johtanut pelin hallitsevaan asemaan urheilun sim-tyylilajissa ja joka siirtää yli 7 miljoonaa kappaletta vuodessa.Mutta se ei ole aina sileä.

Tällä viikolla Islannin jalkapalloliitto KSI valitti 15 000 dollarin (11 500 puntaa) pienestä summasta, joka tarjosi maan kansalliselle puolelle uusimman Fifan otsikon. “Ne ovat ne, jotka ostavat nämä oikeudet, ja he melkein haluavat sen ilmaiseksi”, KSI: n presidentti Geir Þorsteinsson kertoi BBC: lle. “Euron esitys osoittaa, että olemme melko hyvä joukkue, ja monet haluaisivat pelata tiimimme kanssa.”

Electronic Arts ei kommentoi yksittäisiä tarjouksia, mutta David Rutter, varatoimitusjohtaja ja johtava tuottaja Fifa-sarjassa todetaan, että nämä neuvottelut ovat elintärkeä ja haastava osa kehitysprosessia. ”Meillä on oma tiimi, joka hallinnoi lisenssejä klubien, liigojen ja kumppaneiden kanssa”, hän sanoi. ”Se on joskus suoraviivaista.Se on joskus Bet365 monimutkainen. Vuonna 2010 Electronic Arts painotti sopimuksen, josta tuli organisaation teknologiakumppani, ja EA Sports -merkki ilmestyi kaikkiin televisioituihin otteluihin ja EA: n sponsorointiin liigan pelaajaindeksiin, joka kerää tilastot kaikista Premier-otteluista. Elokuussa EA Sportsista tuli Premier-liigan johtava kumppani, joka sai entistä paremman pääsyn klubeille ja pelaajille.

Mutta huolestuttavalla alalla, jossa korruptiokandaalit ja nousevat lippujen hinnat ovat vieraannuttaneet fanit, Fifan franchising- ja jalkapalloilun todellinen urheilu ovat molempia osapuolia hyödyttäviä.EA saa viralliset valtakirjat, mutta Fifa saa yhteyden nuorten väestöryhmien kanssa, jotka ovat siirtymässä pois yleisradiolähetyksistä tai otteluista ja katsomassa YouTubersia ja e-urheilua.

Markkina-analyytikkojen Super Data mukaan maailmanlaajuiset e-urheilumarkkinat ovat arvoltaan 1 miljardia dollaria vuonna 2017, tulot, jotka ovat peräisin mainonnasta, lipunmyynnistä ja kauppatavaroista.Facebook Twitter Pinterest Islannin tulos Euro 2016: ssa johti erimielisyyteen maan jalkapalloliitolle maksettavasta maksusta sisällyttämisestä tämän vuoden otsikkoon / valokuva: veikkausbonukset.net

”Jos tarkastelet tiettyjä urheilu USA: n kaltaisessa baseballissa, jossa keskimääräinen katsoja on 53 vuotta vanha tai niille, kuten Nascar ja paini – e-urheilu, voi kilpailla ”, sanoi Manny Anekal, e-urheilun mediayhtiö Versus Sportsin perustaja. ”Itse asiassa juuri viime viikolla Turner Sports eLeague vei enemmän katsojia sekä” koko ”että” 18 -34 [vuotta vanha] väestörakenteessa kuin televisioitu [Chelsea v Liverpool Premier League -ottelu].Se oli minulle melko vaikuttava. ”

Fifa-nimikkeillä urheilulla on siis mahdollisuus muodostaa yhteys nuorten katsojien tukikohtaan ja ylläpitää siten tuottoisaa mainontaa nuorten tuotemerkkien, kuten Coke ja Adidas, kanssa. ”Paljon lapsia hinnoitellaan ulos otteluista, varsinkin englantilaisen Premier-liigan kanssa”, sanoo David Bytheway, Fifa-pelaaja, joka edustaa nyt Saksan Bundesliga-puolta Wolfsburgia Fifan turnauksissa.

“One Wolfsburgin tärkeimmistä strategioista osallistua Fifaan on yhdistää fanit vuorovaikutteisessa maailmassa. Kun lapset tulevat kotiin koulusta, TV: n kytkeminen ei ole ensimmäinen asia, mitä he tekevät enää – he menevät YouTubeen katsomassa julkkis-pelaajia.Jalkapalloseurojen täytyy tavoittaa nämä fanit. ”

Tähän vuoteen asti Fifa oli vähäinen pelaaja e-urheilun maailmassa, jota hallitsivat otsikot kuten League of Legends ja Call of Duty. Joulukuussa 2015 EA ilmoitti kuitenkin EA: n kilpailukykyisen pelaamisen osastosta, jonka tehtävänä on järjestää virallisia maailmanlaajuisia turnauksia, joiden palkintopotit ovat yli 1 miljoonan dollarin. Tämä muodollistaminen on houkutellut alan todellisia klubeja.

”E-urheilu on 700 miljoonan dollarin arvoinen markkina-arvo vuodessa, siellä on todellista potentiaalia”, Bytheway sanoo. ”Se ei ole aivoja klubien osallistumiselle.On olemassa uusia faneja, joita joukkueet voivat houkutella.

Electronic Artsin Rutter lisää: ”Yhdysvalloissa oli vähän aikaa sitten tutkimusta, jossa kerrottiin, että 50% Fifa-faneista on tullut kiinnostunut jalkapallosta videopelien pelaamisen jälkeen.

”En usko, että olisin koskaan tottunut katsomaan, että peli on yhä enemmän upotettu urheiluun ja kulttuuriin, kuten nähdä sen televisiossa tai kuulossa ja tavata kaikki pelaajat, jotka pelaavat peliä, näkevät sen maailmanlaajuisesti Twitterissä tai kuulevat NBA- ja NFL-urheilijoita, jotka haluavat saada kopionsa aikaisin.

Eniten Electronic Arts on ollut älykäs kaappaa jalkapallokeskustelut ympäri maata.Vuodesta 2008 lähtien peli on sisältänyt Ultimate Team -tilan, joka toimii kuin vanhan Panini-jalkapallotarran albumin digitaalinen versio – fanit ostavat satunnaistettuja “paketteja” pelaajien kautta verkkokaupasta ja käyttävät näitä kortteja omien fantasiajalkapallojoukkueiden rakentamiseen käyttää pelin sisällä. Kansien vertaaminen ystäviin ja heidän tiimiensa parantaminen on nyt keskeinen osa peliä; Aiemmin tänä vuonna EA: n talousjohtaja Blake Jorgensen paljasti sijoittajille, että Ultimate Team pelkästään tuotti yritykselle noin 650 000 dollaria vuodessa.

Mutta se on myös Fifa YouTubersin tärkein painopiste, joka tekee videoita parhaista korteistaan ​​ja joukkueet. Yksi niistä YouTubers, KSI, on 15m tilaajia ja monet hänen videonsa seurata häntä, kun hän avaa uusia digitaalisia pakkauksia.Viime vuonna hän oli viiden parhaan YouTube-palkansaajan joukossa tekemällä 4,5 miljoonaa dollaria mainonnasta ja sponsoroinnista kanavallaan.

Fifa luo jälleen kerran Ultimate Team -tuotteiden ohella YouTube-tähtien välityksellä synergiaa eri fanbaseja ja tuo jalkapallo uusille yleisöille. ”Joku ei tarvitse olla valtava jalkapallofani, joka tulee Fifaan”, sanoo YouTuber Jack54HD, jolla on yli puoli miljoonaa tilaajaa. ”He voivat nähdä heidän suosikki YouTuberin tekemänsä videoita videosta ja saada siitä kiinnostuksen. Fifa on avannut jalkapallon aivan uudelle markkinoille. ”

Sukupolven Z: n, internetin, sosiaalisen median ja online-kanavien esittämän väestöryhmän, jalkapallo, urheilu on juuri tullut toinen osa heidän digitaalista digitaalista kulutusta .Jack54HD on varma, että jos kysytte tiettyjä teini-ikäisiä, jotka ovat jalkapallon sankareita, he ovat nyt yhtä todennäköisiä kuin Fifa YouTuber, koska he ovat todellinen urheilija.

”Ota nämä isot YouTubersit kuten The Sideman, Spencer FC, hän sanoo. “Heillä on nämä hyväntekeväisyysottelut massiivisilla jalkapallostadioneilla, ja he saavat 20 000-30 000 fania tullessaan, pelkästään nähdä heidät pelaamalla. Lukijat eivät ehkä ole kuulleet niistä, mutta nuoremmalle sukupolvelle nämä YouTubers eivät ole vain julkkiksia – he tulevat roolimalleiksi.