Jalkapalloilijoiden £ 400m sosiaalisen asunnon unelma paljastettiin

Kiinteistömaailman liikkeellepanijat ja ravistelijat laskevat Lontoon Olympian ensi kuussa Yhdistyneen kuningaskunnan arvostetuimmalle kiinteistökonferenssille.

MIPIM UK: n sijoittajien ja kehittäjien joukossa vuosittainen konferenssi Ranskan Rivieran lomakohteessa Cannesissa on kolme kuuluisaa kasvoa, jotka kasvoivat Lontoon kaupunginhallituksilla ja joilla on nyt kunnianhimoa lisätä sosiaalista ja kohtuuhintaista asuntoa.

Vuotta sitten Englannin entinen kapteeni Rio Ferdinand West Ham Unitedin kippari Mark Noble ja entinen Brighton-hyökkääjä Bobby Zamora kääntyivät konferenssiin paljastamaan Legacy-säätiönsä – uudistavan hyväntekeväisyysjärjestön, jonka tavoitteena oli rakentaa joukko sosiaalisia ja yksityisesti vuokraavia asuntojärjestelmiä, joita tukevat yksityiset sijoittajat. p>

Tähdet (kaikki kolme, jotka ovat soittaneet West Hamille) ovat palanneet esittelemään ensimmäisen projektinsa, jonka arvo on 400 miljoonaa puntaa, rakentamaan 1300 asuntoa 22 hehtaarin alueelle Houghton Regis -alueella. lähellä Lutonia.Järjestelmä on kumppanuus Keski-Bedfordshiren neuvoston kanssa, jonka he tapasivat viime vuonna pidetyssä konferenssissa ja joita rahoittaa Aviva Investors.

On täysin epätavallista, että jalkapalloilijat osallistuvat kiinteistöhankkeisiin. Ferdinandin entiset Manchester Unitedin kollegat Gary Neville ja Ryan Giggs ovat parhaillaan historiallisen Englannin kanssa aikomuksensa pudottaa koko korttelin Manchesterin keskustaan ​​rakentaakseen kaksi ylellistä pilvenpiirtäjää, 5 tähden hotelli ja jaetun tason julkinen aukio.

Entinen Liverpoolin jalkapalloilija Robbie Fowler on laskenut melko toisen reitin.Hänellä on buy-to-let -ominaisuus, joka ulottuu Cardiffista Skotlantiin ja järjestää jopa mestarikursseja siitä, miten hänestä tulee monen miljonäärin vuokranantaja £ 1000: n päähän. sosiaalisia ja kohtuuhintaisia ​​asuntoja. He haluavat auttaa ratkaisemaan Ison-Britannian asuntokriisiä rakentamalla tuhansia kohtuuhintaisia ​​asuntoja eri puolilla maata, ja niissä on urheilukoulut, joissa he tarjoavat nuorille valmennusta. Facebook Twitter Pinterest Taiteilijan vaikutelma Legacy-projektista. Valokuva: Legacy

Noble, Canning Townista, Lontoon itäosasta, joka aloitti Hammers-uransa 13-vuotiaana, sanoi: ”Aluksi ajattelimme 20, 30 asuntoa, mutta sitten tajusimme, ettei se tekisi eroa kenellekään. Haluamme tehdä suurta eroa asumiseen. ”

Hän toivoo, että” eräänlainen dominoefekti…kun yksi [järjestelmä] pääsee maasta ja jokainen näkee, kuinka hyvä se tulee olemaan ”.

Houghton Regisissa sijaitsevan Kingsland-sivuston suunnitelma sisältää virkistyskeskuksen, jossa on kuntosali ja uima-allas ja urheilukoulu, jossa yksi triosta kouluttaa paikallisia lapsia kerran kuukaudessa. Muissa hankkeissa voi olla tarvittaessa terveyskeskuksia. Urheilu on niiden ytimessä – ei vain jalkapallo, vaan myös verkkopallo ja jääkiekko.

Jalkapalloilijat aikovat kaataa osan omasta varallisuudestaan ​​hankkeeseen, kun se on rakennettu. Heidän odotetaan sijoittavan vuosittain vähintään 300 000 puntaa, jotka jakautuvat tasapuolisesti niiden kesken, jotta ne voivat rahoittaa hallintokustannuksia, korjauksia ja yhteisön johtajien palkkoja.Noble sanoi, että se voisi olla enemmän. “Tuemme jalkapalloa, jalkapallotilaa, joogaa ja taidealueita ja kuntosalia”, hän sanoi.

He ovat myös osallistuneet kokouksiin neuvoston suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa ja vierailevat säännöllisesti rakennustyömaalla.

Kingsland siirtyy “vauhdissa”, paikallisneuvoston regeneraation ja liiketoiminnan johtajan Jason Longhurstin mukaan. Jalkapalloilijoiden järjestelmä toivoo murtautuvan joskus ensi vuonna ja ensimmäiset asukkaat voisivat liikkua vuoden kuluttua. “Autamme muotoilemaan tätä niin, että se on elinkelpoinen malli muualle,” Longhurst lisäsi.

Noble sanoi, että trio halusi tehdä jotain kauemmin kestävää kuin tunti-ilta hyväntekeväisyys- tai yhteisötapahtumassa.Tämä tarkoittaa edullisten asuntojen rakentamista – kussakin järjestelmässä on 45–50 prosenttia sosiaalisia ja kohtuuhintaisia ​​asuntoja – ja tarjotaan yhteisöpalveluja, kuten aikuiskoulutusta.

”Haluamme luoda jotain erityistä”, Noble sanoi. ”Muutin seitsemän kertaa neljän vuoden aikana sosiaaliseen asumiseen Lontoon itäosassa [lapsi]. Tiedämme, mitä se tuntuu. Meillä oli tapana nähdä “ei pallopelejä” -merkkejä kaikkialla.Mottomme on saada merkki, jossa sanotaan “kaikki pallopelit sallittu”.

Legacy on Ferdinandin äidinkieli, joka varttui Peckhamissa sijaitsevassa valtuuskunnassa Lontoon kaakkoisosassa ja työskentelee hänen kanssaan nuorisopalveluiden säätiö.

Richard Walsh, kiinteistönvälittäjien Colliers Internationalin johtaja, joka tarjoaa kiinteistökehitystä ja taloudellista asiantuntemusta Legacylle, sanoi McLaren Property rakentaa koteja.

Suunnitelmat suunnitteluvaltuutettujen kohteiden mukaan Kingslandissa on 1 297 vuokra-asuntoa, joista 546 yksityistä asuntoa ja 200 yksityistä taloa; 400 sosiaalista ja kohtuuhintaista huoneistoa ja 200 sosiaalista ja kohtuuhintaista taloa. Ne kaikki rakennetaan samojen eritelmien mukaisesti ilman erillisiä tai huonoja ovia.Noin 450 yksikköä on perheen koteja, joissa on kolme makuuhuonetta tai enemmän.

Walsh sanoi puhuneensa muutamille sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita yhdistämään Legacy-ohjelmaan tulevia hankkeita. Jalkapalloilijat puhuvat jo samanlaisista hankkeista Barkingin ja Dagenhamin ja Newhamin kanssa, missä he kasvoivat. Facebook Twitter Pinterest Urheilulla on keskeinen rooli kehityksessä. Valokuva: perintö

Paikallisviranomaiset säilyttävät freehold-sivustot ja myöntävät 40-50 vuoden pituisen pitkäaikaisen vuokrauksen yksityisille sijoittajille. Täysin omistusoikeus maa- ja rakennettuun järjestelmään palaa lopulta paikallisviranomaisille. Suunniteltujen asuntojen vuokratuotot jaetaan paikallisten viranomaisten ja sijoittajien kesken.Neuvostot voivat asettaa vuokratasoja ja toimikautta.

Kingslandissa neuvosto arvioi saavansa 16 miljoonan punnan vuokratuoton vuodessa, josta £ 12 miljoonaa maksetaan Avivalle 40 vuoden aikana. mahdollistaa eläkerahaston palauttaa 400 miljoonan punnan kehityskustannukset ajan myötä.

Walsh myönsi, että Legacy-malli, joka perustuu yksityiseen vuokra-asuntoon, joka tukee edullista asuntoa, ei ehkä toimi niin hyvin muilla alueilla. maassa, jossa vuokrat ovat paljon alhaisemmat kuin Lontoossa. “Rio haluaa tehdä jotain Manchesterissa, oudosti”, hän nauroi. “Manchester toimisi kyllä, mutta jos vuokra-arvot eivät ole kovin korkeita, se ei toimi kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa.”

Mark Smith, joka hoitaa kohtuuhintaista asuntoa 106, antoi siirron varovaisesti.Mutta hän kyseenalaisti, oliko Keski-Bedfordshiren neuvosto ollut parempi myydä maa-aluetta matalalla kustannuksella asuntoyhteisölle, joka nyt tunnetaan rekisteröitynä tarjoajana, joka olisi rakentanut 100 prosentin kohtuuhintaista asuntoa voittoa tavoittelemattomasti. / p>

Walsh sanoi, että hyväntekeväisyyteen Legacy ei hyötyisi Kingslandilta. McLaren ottaa kehitysriskin ja rahoittaa arkkitehdit ja suunnitteluprosessin 10 miljoonan punnan arvosta. Vastineeksi kehittäjä pyrkii saamaan voittoa ”, mutta tätä on mahdotonta mitata, kunnes suunnittelu on saavutettu ja rakennusurakkasopimus on allekirjoitettu.